Ce este stresul și cum îl putem combate?

Stresul este epidemia globala a timpului nostru, acesta își face prezența în viața noastră prin: dureri de cap, insomnii, scăderea capacității de concentrare, anxietate, stări de neliniște, iritație, furie, lipsa motivației, oboseală, uneori chiar cu dureri în piept și dureri musculare. Stresul afectează deopotrivă corpul, mintea și comportamentul nostru.

Modalități de a combate stresul

Nu există bagheta magică care poate elimina complet stresul din viața oamenilor, însă avem la îndemână câteva opțiuni pe care le putem face pentru reducerea acestuia.

Activități fizice regulate

Sport, înot, plimbări în aer liber, acestea ne ajuta sa ne menținem în formă, dar și să devenim mai fericiți, să ne odihnim mai bine. Fă-ți un program de mișcare săptămânal și bucura-te de o viață mai bună!

Activități de relaxare

Este dovedit că masajul ne ajuta sa ne simțim mai bine, elimină stresul, detensionează mușchii, stimulează circulația și  oxigenează creierul. Pentru sporirea eficacității acestei activități, ea se poate combina cu aromaterapia, meditația, sau exercițiile de yoga.

Băile calde sunt și ele o metodă eficientă prin care ne putem relaxa, iar după o baie fierbinte ne vom odihni cu siguranță mai bine.

Alimentația

Păstrează și ea un rol foarte important în combaterea stresului. O alimentație corespunzătoare și echilibrată ne ajută să ne simțim mai bine dar, în același timp, și să arătăm mai bine.

Este foarte important găsirea un echilibru și introducerea în programul nostru a unei rutine cu metodele de mai sus pentru, a ne simți mai bine, pentru a evita numeroase probleme ce pot afecta viața personală, dar și pentru a ne proteja organismul și sănătatea pe termen lung.  

Previous
Previous

Cât de eficiente sunt masajele în combaterea stresului? Ce se întâmplă în corpul meu?